Van welke materialen worden daktenten gemaakt?
We beginnen met het tentdoek:
Om te beginnen RipStop, dit is geen tentdoek maar een bewerking welke tentdoek sterker maakt en beter bestand tegen scheuren. Bij dit weefproces worden kleine vierkantjes aangebracht in het doek. Deze stevigere draden zijn te zien als vierkantjes van maximaal 1x1 cm en voorkomen dat tentdoek verder scheurt.
Ripstop POLYESTER/KATOEN MENGSEL: ook wel technisch katoen genoemd.
Dit tentdoek materiaal wordt het meeste bij daktenten gebruikt. Polyester-katoen is een doeksoort waarin katoen en polyester met elkaar zijn vermengd. Dat geldt dan ook voor de eigenschappen. Het beste van 2 materialen, veelal is de verhouding 35 % katoen en 65 % polyester. Het materiaal is veel minder schimmelgevoelig als katoen en kan ook een dag of 2 nat opgeborgen worden, daarna wel goed drogen / luchten. Meestal wordt dit tentdoek stof voorzien van een PU coating om de waterdichtheid te vergroten. Dit doek is ook prima af te vegen met een handdoek, zonder dat er water doorlaatbare plekken ontstaan.
De soortelijke massa is verder bepalend voor de dikte. Dit varieert van ca. 240 gr/m2 tot soms wel 420 gr/m2, afhankelijk van de toepassing. Bij hardshell daktenten gebruikt men vaak het lichtere materiaal (240-260 gr/m2). Goede tentdoek daktenten worden meestal gemaakt van ca. 300 gr/m2 ripstop polyester katoen. 380 gr/m2 is een heel sterk en dik doek voor de meest extreme toepassingen en uitmuntend geschikt voor 4 seizoenen. Zwaarder is niet nodig.
KATOEN: wordt minder gebruikt.
Het is vrij zwaar, wel zeer goed ademend, maar ook erg schimmelgevoelig. Het kan niet nat opgeborgen worden. In typische heel droge, warme landen is dit wel goed te gebruiken. (Zuid Afrika - gedeelten van Australië) Het is eigenlijk minder geschikt voor daktenten in Europa die vaak in en uitgepakt moeten worden, en ook nog vaak in natte omstandigheden.
NYLON EN POLYAMIDE:
Heel licht synthetisch doek. Prima waterdicht als je er niet aankomt. Slecht UV bestendig. Veroorzaken veel condens en als de zon op je tent staat drijf je eruit.
Wordt soms toegepast bij daktenten in het onderste prijs segment. Eigenlijk ongeschikt voor daktenten. De levensduur is ook maar 12-15 weken.
CANVAS: Deze naam wordt vaak ten onrechte gebruikt.
Echt canvas wordt gemaakt van hennepvezel en werd vroeger als tentdoek gebruikt. (tegenwoordig om schilderijen op te maken)
Tegenwoordig wordt katoen ook wel eens canavas genoemd, en sommige daktent fabrikanten gebruiken de naam canvas voor hun polyester katoen. Dit is onterecht!
TENTDOEK GESCHEURD OF NAAD LEK? geen probleem:
Repareren kan prima met bijvoorbeeld TEAR AID A.
Met TEAR AID B repareer je PVC snel en gemakkelijk.
Als een naad lekt kun je deze behandelen met een nadendichter welke je met een kwastje aanbrengt.
Bovenstaande producten zijn te koop bij iedere goede campingzaak.
Het OVERDAK / TROPENDAK / FLYSHEET op een uitklap tentdoek daktent:
De flysheet (eigenlijk een TROPENDAK) wordt meestal gemaakt van een synthetisch doek van 420 denier. Lichter gaat snel fladderen en is niet erg sterk.
Velen denken dat dit een extra regendak is, maar dat is niet waar. Dit overdak zorgt voor een islolerende luchtlaag boven de daktent en hierdoor blijft het koeler in een daktent, ook al staat deze vol in de zon. Daarnaast houdt het natuurlijk je tentdoek schoner.
TIP bij goed weer en een heldere sterren nacht:
Haal het achterste overdak los van de metalen staanders, vouw het op onder het gedeelte welk aan het dak vast zit. Open het tentdoek van de achterste deur, rol dit op en hang het vast. Je hebt dan een prachtig zicht op de sterren.
De MATRASHOES kan van katoen of kunststof materiaal gemaakt zijn. Katoen heeft het nadeel dat het (condens)vocht opneemt. Het wordt nat, klam en koud. Een kunststof matras hoes die vochtig is veeg je droog met een handdoek en klaar.
De MATRAS:
Je wilt natuurlijk niet doorliggen. 2 zaken zijn bepalend: De dikte van de matras in combinatie van de gebruikte dichtheid van het schuim. De meeste tentdoek klap daktenten hebben een matras van 5-6 cm. dik. Bij een juiste dichtheid van het schuim hoeft deze zeker niet dikker te zijn. (De meeste Therm-a-Rest matrassen zijn maar de helft dik) Standaard wordt vaak HD30 gebruikt, veel te zacht, dit veroorzaakt al snel doorliggen op de bodemplaat. Een goede matras is gemaakt van HD38 materiaal. Als je dit te hard vindt kun je er eventueel een topper van 2-3 cm zacht materiaal opleggen).
Tevens is een harde, doch flexibele (zwarte) ca. 15 mm dikke anti condens onder matras aan te bevelen. Deze heeft vele voordelen: eventuele condens (door te weinig luchten) komt op de bodemplaat terecht en raakt de matras niet. Er ontstaat een isolerende luchtlaag onder de matras. Door de flexibiliteit lig je nog beter op je matras.
De daktent HOES, ook wel COVER genoemd, en de (uitritsbare) ONDERTENT VLOER:
Meestal gemaakt van oersterk PVC doek, welk ook gebruikt wordt voor vrachtwagen zeilen.
De ONDERTENT:
Vaak gemaakt van een goedkoop kunststof doek, hierdoor vaak kleurverschil.
Beter is een ondertent te kopen van hetzelfde materiaal als de daktent zelf. Daar kunnen dan ook eventueel mensen in slapen, en je hebt dezelfde kleur als de daktent zelf.
De BODEM van een tentdoek daktent:
Vroeger gebruikte men vaak hout (sommigen doen dat nu nog). Nadelen:zwaar, kan op den duur gaan rotten door vocht inwerking. Optrekkende koude.
Tegenwoordig gebruiken de meeste fabrikanten een gelast alumium framewerk met dwars verstevigingen. Daartussen onbrandbaar polystyreen ( ca. 25 mm dik) voor een goede isolatie. Boven en onderzijde zijn afgedekt met dunwandig aluminium of soms zelf aluminium tranenplaat (op de laatste ontstaan geen deuken, puur optisch!) In de verstevigingen zijn gaten aangebracht waar de bevestigingsbouten van de aluminium montageprofielen vast komen te zitten.
Materialen bij een Hardshell of andere klaptent met een vaste matras:
De onderzijde kan opgebouwd zijn uit stalen of aluminium profielen die aan de dakdragers gemonteerd worden. Daarop ligt de matras.
Of een kunststoffen bodem met daarop de matras en eronder de montageprofielen.
Voor de eventuele bodem en kap worden doorgaans 2 materialen gebruikt.
ABS of Polyester. Tegenwoordig gebruikt met vaak ABS.
Voordelen van ABS (een moderne kunststof weke diepvorm getrokken wordt):
relatief dun (3-5 mm), licht van gewicht, sterk en zeer slagvast, verouderings bestendig,door en door geleurd, UV bestendig, geen hinderlijke geuren.
Vroeger gebruikte men vaak Polyester. Dit moet met matten, vulmateriaal en verharder in lagen opgebouwd worden. Daarna geschuurd en bijgewerkt en in kleur gespoten worden. Het is zwaarder als ABS, duurder om te maken, veroudert onder invloed van UV licht.
RITSEN:
De kwaliteit van de ritsen is zeer belangrijk.
Een kapotte rits vervangen is meestal veel duurder als meteen bij aanschaf opletten dat de daktent fabrikant ritsen van een gerenommeerd merk gebruikt, vaak YKK ritsen, zeker voor de vaak te openen ramen en deuren. Een belangrijke rits is ook de rits van de hoes bij een tentdoek klap daktent. De hoeken zijn zeer kwetsbaar. Sommige fabrikanten (bijvoorbeeld Koala Creek) passen daar een speciale constructie toe om te zorgen dat de rits goed om de hoeken gaat en er geen tandjes kunnen uitbreken. (bij een juist gebruik)
Belangrijk bij de keuze van je daktent:
Kijk goed welke specificaties een fabrikant voor zijn daktenten opgeeft voor alle gebruikte materialen.
Een goede fabrikant zal zoveel mogelijk technisch belangrijke gegevens opgeven. Indien er weinig technische info staat, dan is dat waarschijnlijk omdat er minder goed materiaal gebruikt wordt, daardoor dus ook waarschijnlijk goedkoper als een fabrikant die hoogwaardige materialen gebruikt en benoemd.
Bedenk: Goedkoop is duurkoop. Het verschil zit in de details.
2 hoofdtypen daktent: Tentdoek of Harde schaal.
In hoofdlijnen bestaan er 2 soorten daktenten:
- Daktenten gemaakt uit tentdoek.
- Harde schaal daktenten. (hard shell)
- Daktenten gemaakt uit tentdoek.
Tentdoek daktenten zijn zeer compact, lichtgewicht en meestal goedkoper dan hard-shell tenten. Eenmaal geopend, bieden ze een zeer groot slaapgedeelte dat ook bijzonder geschikt is voor gezinnen. (leverbaar in verschillende breedtematen) Vanwege hun kleine verpakkingsgrootte worden ze vaak off-road gebruikt. Maar zelfs in warmere en drogere gebieden hebben de vouwdaktenten de overhand gekregen. Gemakkelijk is ook de mogelijkheid om bij bepaalde modellen (overdekte ladder / instap) een ruime ondertent (liefst van hetzelfde materiaal als de daktent) te monteren. Als extra slaapplaats of verblijfsruimte. Meestal iets meer werk met opzetten als bij een hard shell daktent. Er zijn echter modellen welke binnen enkle seconden slaapklaar zijn.
- Harde schaal daktenten: (hard shell)
Meestal duurder en zwaarder, echter sneller op te zetten.
Deze zijn meestal sneller gebouwd dan een opvouwbare tent, hebben minder stof oppervlak dat nat kan worden, en dragen zichzelf zonder een extra (ladder) ondersteuning. Dit maakt een daktent met harde schaal bijzonder interessant voor daktenten gebruikers die niet willen omgaan met de constructie en demontage van de tent.
Nadeel is het vaak de hogere prijs, het hogere gewicht en grote bodemoppervlakte ( opwaartse kracht tijdens rijden). De montage dient te geschieden op dakdragerstangen welke even breed als de daktent dienen te zijn.
Liever niet gebruiken op te kleine auto's.
Voor en nadelen van een tentdoek daktent
VOORDELEN VAN EEN DAKTENT GEMAAKT UIT TENTDOEK:
- Meestal goedkoper dan hard-shell tenten.
- Luchtig binnenklimaat in warme gebieden. Slapen ook mogelijk in de brandende zon. (vanwege de 'flysheet"welke zorgt voor een lucht kamer. (isolatie)
- Compact formaat op de auto, meestal de breedte van de tent x de helft van de matrasmaat.
- Grote ruimte: slaapgedeelte meestal langer dan hard-shell tenten (Meestal ca. 240 cm).
- Mogelijkheden om extra kleding / speelgoed te plaatsen op de matras.
- Een tentdoek daktent neemt minder ruimte op het dak van het voertuig in dan hard-shell tent (meestal de helft van het ligoppervlak). Dit vanwege het inklapmechanisme in gesloten toestand.
- Mogelijkheid om extra bagage op het dak te dragen of om een ​​tweede daktent op het autodak te plaatsen.
- Afhankelijk van de hoogte van de gebruikte scharnieren kun je extra materiaal (kussen, slaapzak e.d) in de daktent opbergen, of eventueel links en rechts naast de ladder (onder de cover)
- De cover zit meestal met een pees (1/4) en rits 3/4) aan de onderste bodem vast. Dit zorgt voor een water en stofdicht geheel.
- Meer binnenhoogte in de daktentnok (1,20 m - 1,40 m).
- Door de puntige dakvorm bieden tentdoek daktenten een breed, ruimtelijk gevoel.
- De meeste tentdoek daktenten zijn voorzien van ruime, van NoSeeUmesh, deuren en ramen, welke bij voldoende opening zorgen voor een prettig leefklimaat en geen condens. (Condens = te weinig frisse lucht!)
- Afhankelijk van de uitvoering heeft de tentdoek daktent een overdekte entree.
- Voor alle tentdoek daktenten met overdekte entree zijn ondertenten optioneel verkrijgbaar. Het vergroot de leefruimte en zorgt voor extra slaapruimte. Zorgt tevens voor een verbinding met de auto.
- De ondertent biedt extra droge, tegen weersinvloeden en wind beschermde omgeving (extra slaapplaatsen, kledingopslag, koken, zitten, eten), privacy,en zorgt voor veel zonwering. Eventueel is een deur of wand om te bouwen tot luifel.
- Gezien het ontwerp is een tentdoek daktent meestal lichter dan hard-shell tenten: minder gewicht op het dak van het voertuig!
- De daktent stof is meestal verbonden via een tentpees - peesrailsysteem met de tentvloer. Kan voor eventuele reparatie los geritst worden.
NADELEN VAN TENT DOEK DAKTENTEN:
- het kost meer tijd om een tentdoek daktent op te bouwen en af te breken (door de constructie opbouwen: 3 - 5 min, opruimen 4 - 10 min)
- Handelingen: inklappen, netjes invouwen van het tentdoek, inschuiven van de ladder, aantrekken riemen.
- Bij regen, vochtig en koud weer, worden de opzetten en demontage snel ongemakkelijk.
- Bij de tentdoek daktent met overdekte instap dienen 2 spanlijnen met haringen gemonteerd te worden. (zeker indien het waait)
- Op hogere voertuigen moet je klimmen om toegang te krijgen tot de ritssluitingen van het zeildoek. Oplossing: extra ladder / wielopstap.
- Een natte tentdoek daktent heeft meer tijd nodig om te drogen dan een tent met harde schaal vanwege het grotere oppervlak en de constructie met het tentdoek.
- Vaak opzetten / afbreken bij nat weer maakt het interieur van de tent en het beddengoed erg klam. Slaapzakken / kussens moeten dan in het voertuig worden opgeborgen. Goed luchten en weinig katoen gebruiken, want katoen neemt vocht op en blijft lang klam.
- De benodigde grond ruimte van het voertuig is groter, omdat de tent in uitgevouwen toestand buiten de auto uitsteekt. De ruimte voor de ladder en de ingang moet aan de openingszijde aanwezig zijn.
- Tentdoek daktenten kunnen niet worden gebruikt zonder een ladder, omdat ze deel uitmaken van de ondersteunende structuur.
Een tentdoek daktent is iets voor jou , als ...
... je hebt geen haast om te monteren en in te klappen.
... een schuilplaats in de regen belangrijk voor je is.
... je je graag veel veel ruimte hebt in het interieur (ligvlak, zithoogte)
... je eventueel extra spullen op het dak wilt vervoeren.
... je een compacte daktent in dichte toestand wilt.
... je wilt gewicht besparen
In welke richting monteer ik de trap van een tentdoek daktent?
De montagerichting van de daktent trap is vaak persoonlijk, soms afhankelijk van van de montageplaats van de daktent op de auto, daarnaast ook afhankelijk van het type auto waarop de daktent gemonteerd is. Tevens bepaald het model / montage richting dakrek / dakdragers hoe de daktent gemonteerd wordt.
Kortom: Geen standaard. Ook keuze Lingks /rechts is persoonlijk.
Aandachtspunt bij een tentdoek daktent met aluminium bodem:
Normaliter is de aluminium bodemplaat voorzien van verstevigingsprofielen in de richting van 120 cm. Derhalve is het aan te bevelen de aluminium montage profielen te monteren in de richting van de lengte profielen welke worden meegeleverd. (bijvoorbeeld 140 cm of 165 cm)
Zeker bij Offroad rijden is het bovenstaande aan te bevelen.
In dat geval bepaald de richting van de dakdrager/dakrek dus vaak de montagepositie van de daktent, en dus de positie van de trap.
Hoe zet ik een tentdoek daktent op?
Een tentdoek daktent staat vrij snel op.
Begin met het zo horizontaal mogelijk zetten van de auto / aanhangwagen, gebruik hiervoor eventueel schuine oprijplaten of steunen. Let op de windrichting.
In het algemeen: Dakhoes (cover) verwijderen. Riemen aan de zijkanten losmaken, ladder uittrekken. De ladder als hefboom gebruiken. De bovenplaat omhoog kantelen en middels de ladder doortrekken totdat de bodemplaten gelijk staan en in het midden goed in elkaar grijpen.
LET OP: het is belangrijk dat de 2 bodemplaten in het midden goed in elkaar grijpen. Samen moeten ze 180 graden vormen!
Daarna de ladder zo instellen dat deze een hoek maakt van ca. 70-75 graden ten opzichte van de grond. De ladder moet de bodemplaat slechts licht ondersteunen.
De bodem mag niet omhoog gedrukt worden door de ladder!
Vervolgens waar nodig / gewenst ritsen openen, luifels afspannen door stalen stangen / scheerlijnen. KLAAR.
Voor en nadelen van een harde schaal (hardshell) daktent.
Daktenten met harde schaal (hard shell): voor- en nadelen
De hard-shell tent is erg populair bij degenen die vaak moet opzetten en afbreken. Hard shell daktenten worden gekenmerkt door hun snelle montage en demontage. Bij vochtig / nat weer is het oppervlak van de lage tentstof een voordeel. Het natte oppervlak wordt zo tot een minimum beperkt, ze zijn weer snel droog.
Voordelen hard shell daktent:
• Het gevoel een solide dak boven je hoofd te hebben.
• Snelle montage en demontage (met bed opgemaakt). Afhankelijk van het model: opzetten ca. 30 seconden inklappen: 1 minuut.
• Meerdere ingangen: afhankelijk van het model 2 of 3 ingangen aan verschillenden zijden.
• Hard shell daktenten zijn over het algemeen iets beter geïsoleerd tegen kouden middels de stoffen bekleding tegen de hemel.
• Soms zijn ook als optie thermohoezen leverbaar. (Let dan wel op i.v.m. condens!)
• Een bijkomend voordeel bij vochtig weer. Een hard shell daktent kan over het algemeen in natte toestand worden afgebroken zonder dat het interieur vochtig zal worden. De hoeveelheid nat materiaal is kleiner dan bij tentdoek daktenten. Afhankelijk van de hoogte van de auto, kan de stof ook worden afgeveegd met een handdoek. Maar het is ook aan te bevelen om hard-shell tenten opnieuw te drogen in betere weersomstandigheden.
• Sommige hard-shell tenten hebben de mogelijkheid een dakdrager te monteren.
• Kleinere stand plaatsen zijn voldoende omdat de tent niet uitsteekt buiten de auto wanneer deze wordt geopend.
• Aerodynamisch meer gestroomlijnde vorm, wat, afhankelijk van de rijstijl, kan resulteren in een lager brandstofverbruik.
• Gemakkelijk aan de kleur van de auto aan te passen d.m.v. spuiten of wrappen met folie.
Nadelen hardshell daktent:
• is meestal duurder dan tentdoek daktenten.
• Ligplaats beperkt tot de beschikbare maat van de tent
• De benodigde ruimte op het dak is groter. De hele basismaat van de tent moet op het dak liggen.
• Afhankelijk van de maat vaak zwaarder dan tentdoek daktenten. Tentdoek daktenten bieden meer oppervlakte en meer volume met vaak minder gewicht (beter gewicht / oppervlakte of gewicht / volume-verhouding)
• vanwege de meestal kleinere matras als een tentdoek daktent ook vaak minder opbergruimte in de hardshell daktent.
• Warmt meer op met sterker zonlicht.
Een hard shell daktent is iets voor jou, als je ...
... constant / veel gebruik van je daktent maakt.
... de daktent relatief vaak moet open en dicht doen.
... snel klaar wilt zijn met opzetten / inklappen.
... vaak onderweg bent in natte / koele gebieden of jaargetijden.
... weinig tijd en kansen hebt om te drogen.
... extra bergruimte op je daktent nodig hebt.
Hoe zet ik een harde schaal (hardshell) daktent op?
Bij een harde schaal (hard shell) daktent zijn er in grove lijn 3 modellen:
- Het model welk zowel voor als achter omhoog gaat.
Dit openen kan gedaan worden door middel van een elektromotor en afstandbediening. (meestal aangesloten op de sigaretten aansteker) .
Soms wordt een handslinger toegepast en draai je het daktent dak omhoog en omlaag.
De meest gebruikte manier is met ingebouwde gasveren. Je maakt de vergrendelingen los, waarna je even tegen het hardshell dak duwt en dit omhoog gaat. Dit doe je ook aan de andere kant. Je plaatst de los bijgeleverde trap en bent klaar. Invouwen gaat omgekeerd, waarbij je op moet letten dat het doek allemaal binnen het dak en de bodem opgeborgen worden.
- Een 2e model is de driehoekige hardshell daktent. Deze heeft vooraan scharnieren zitten, alleen de achterzijde gaat omhoog. De hoogte hiervan is normaliter hoger dan een harshell die voor en achter omhoog gaat.
Hier hebben we 2 manieren van openen.
Dit openen kan gedaan worden door middel van een elektromotor en afstandbediening. (meestal aangesloten op de sigaretten aansteker) .
De meest gebruikte manier is met ingebouwde gasveren. Je maakt de vergrendelingen los, waarna je even tegen het hardshell dak duwt en dit omhoog gaat. Je plaatst de los bijgeleverde trap en bent klaar. Invouwen gaat omgekeerd, waarbij je op moet letten dat het doek allemaal binnen het dak en de bodem opgeborgen worden.
- Het 3e model is eigenlijk geen echte daktent. Hiermee bedoelen we eigenlijk het kanteldak. Het originele auto dak wordt dan vervangen door een kanteldak, welk aan een kant scharnieren heeft en aan de andere kant omhoog gaat. Onder dit dak is de matras ingebouwd. Je ziet dit vaak op bijvoorbeeld VW transporters, of op 4x4 auto's die expeditie reizen maken.
CONDENS: Waarom? en wat doe je ertegen?
Maak je geen zorgen,
Je tent is waarschijnlijk waterdicht. Het vocht op de binnenkant van de tent of onder de matras dat je 's ochtends opmerkt, is condensatie.
Ieder lichaam geeft 's nachts vocht af tijdens het slapen, daarbij adem je ook vocht uit. Dit slaat neer op de binnenkant van je tent. Met name als het buiten kouder en/of vochtiger is.
Als alle ramen en deuren gesloten blijven, neemt de vochtigheid van de lucht in de tent toe. 's Nachts, en vooral bij lage temperaturen, condenseert vocht uit die lucht op de koudste oppervlakken. Meestal zijn dit de metalen framedelen maar ook op de koude tentwand en het zakt af naar de onderkant van de matras. Het is net als bij een spiegel in de badkamer als je gaat douchen.
Afhankelijk van de tent en de stof (mengsel), kan de condensatie erg verschillen. Het eerste advies ook altijd om te zorgen dat je de (dak)tent goed belucht.
Dus de ramen voldoende open, ook als het buiten koud is of regent.
Sommigen menen condens tegen te gaan met een katoenen binnentent, een katoenen hoes om de matras, hoezen om de framestokken, etc. Maar hiermee los je het probleem niet op. Daarnaast wordt vochtig katoen koud en klam. Hiermee daalt je slaapcomfort dus verder!
Ons advies:
* Zorgen voor voldoende frisse lucht, ramen dus gedeeltelijk (zo ver mogelijk) open.
* Een HARDE anti condensmat onder de matras (vaak 15 mm dik), dit geeft ook extra slaapcomfort.
* Een kunststoffen hoes om de matras, welke je kunt droog vegen. Daarom heen eventueel een (droge) katoenen hoes, gemakkelijk te verwijderen.
* Zorgen voor een handdoek om 's ochtends alles voorzichtig droog te vegen.
* Indien mogelijk bij condens vorming: 's morgens alles binnenin voorzichtig droog vegen (gecoat polycotton rip stop kan dan niet gaan lekken) - matras en anti condens mat eruit - Alle ramen en deuren van de (dak)tent open. Zo kan alles goed luchten en drogen.
* Zo weinig mogelijk katoen in de (dak)tent, want vochtig katoen voelt koud en klam aan, en droogt slecht als alles vochtig is.
Sterren kijken? (skyview) Na- en voordelen
WIL JE STERREN KIJKEN?
-> Het beste kun je natuurlijk dit in de open lucht doen! <
Even wat uitleg over het hoe en waarom (bij een tentdoek - klapdaktent)
Diverse merken hebben tegenwoordig een skyview venster.
-> Hierbij wordt echter totaal voorbij gegaan aan de functie van een flysheet.
Het flysheet (vaak ten onrechte rainfly genoemd) heeft echter een belangrijke functie: Een isolerende luchtlaag verzorgen tussen daktent en flysheet.
Hierdoor schijnt de zon niet rechtstreeks op jouw daktent, waardoor het aanzienlijk koeler inde daktent blijft als de zon erop schijnt.
Daarbij zorgt een (donkere kleur) flysheet ervoor dat het donkerder is in de daktent.
Lekker lang slapen, ook wanneer de zon niet onder gaat (zomers in Scandinavië). En ook als de nachten kort zijn (het zonnige zuiden)
-> Het is dus heel onlogisch om stukken van het flysheet doorzichtig te maken. <-
Indien de lucht wat vochtiger is zal het PVC raam van de skyview vaak beslaan en zie niets van de sterren. (Als je al een heldere sterrenhemel hebt.)
Tevens zal uitgeademde lucht je skyview raam vaak doen beslaan.
Daarnaast komt er bij zonsopkomst volop zonlicht binnen.
** Koala Creek heeft dit anders opgelost. **
Bij Koala Creek (vanaf 2022) zit in het dak een ventilatie raam. De TAF: Top Air Flow
Dit kun je wanneer het goed weer is ook geheel openen, het flysheet geheel of gedeeltelijk wegnemen, en je hebt volop sterren zicht.
Zo behoud het flysheet toch zijn geheel isolerende werking.
Daarnaast zijn de luifels van de zijramen oprolbaar en vast te zetten met handige click-in snappers (in plaats van plastic ringetje - staafje)
Zo kun je dus vrij naar de sterren kijken via de zijramen door het BPM (Black Privacy Meshdoek.)
Eventueel kun je het flysheet aan de hoofdzijde oprollen en tussen daktent en beugel leggen en hier ook door het BPM naar de sterren kijken.
Blijft echter staan:
Sterren kijken gaat het beste in de open lucht!
Slapen (en uitslapen) doe je bij voorkeur in je donkere daktent.
Welterusten.
Kan ik de daktent nat inklappen?
Eigenlijk geldt hier hetzelfde als voor een normale tent, vooropgesteld dat er wordt uitgegaan van gecoat ripstop polyester/katoen, ook wel een technisch katoen of canvasdoek genoemd
In het algemeen kun je de daktent nat/vochtig inklappen. Indien erg nat eventueel vooraf afvegen met een droge handdoek.
Let ook op dat je alle vensters hebt afgesloten, zodat er geen water door de ramen op je matras kan komen.
Wanneer je de daktent binnen 1-2 dagen weer opent en laat drogen, voorkom je dat het tentdoek gaat schimmelen.
Let er ook op dat je een daktent altijd schoon en droog opbergt, wanneer je deze voor langere tijd niet gebruikt. Als je een tentdoek daktent voor langere tijd opbergt is het raadzam om de hoes niet te monteren, zodat het doek goed kan luchten.
Slaapzakken en dergelijke opbergen / gebruiken.
Als je met je daktent rondreist heb je altijd andere spullen welke veel plaats innemen, en welke je graag droog opbergt. Je slaapzak, kussen, wellicht een matras overtrek van katoen. Belangrijk, altijd goed luchten en droog opbergen.
Soms kun je de spullen in je daktent laten liggen. (vaak bij een hardshell)
Bij sommige klap daktenten (niet hardshell) kan het zijn dat de daktenten niet geheel parallel inklapt omdat de scharnieren niet hoog genoeg zijn. De bovenste bodem zal dan iets schuin omhoog staan. je kan ze dan bovenop de omgeklapte bodem naast de ladder leggen. Mits de hoes (cover) hoog genoeg is en hier ruimte voor heeft.
Bij de nieuwste modellen van Koala Creek tentdoek daktenten zijn de scharnieren extra hoog uitgevoerd, je kunt eventueel spullen in de daktent laten liggen, zonder dat de omgeklapte bodem omhoog gaat staan. Alle tentdoek daktenten van Koala Creek hebben een extra hoge hoes (cover). Deze is even hoog als de gemonteerde telescoop ladder, waardoor je dus spullen links en recht naast de ladder van de daktent kunt leggen. (eventueel in een zak of tas)
Hoeveel weegt een daktent?
Het gewicht (massa) van de daktent is erg belangrijk, dit in verband met de maximum toegelaten dakbelasting. (zie opgave fabrikant in je instructieboekje)
Niet iedere daktent leverancier / fabrikant is even secuur met het opgeven van de daktent massa (gewicht) !! Controleer het eventueel zelf als je twijfel hebt, veel fabrikanten geven een te lage massa (gewicht) op. (Til de daktent met 2 personen op, en ze om de beurt onder een persoon een personenweegschaal, en tel dit op)
Bij daktentvakantie worden alle daktenten gewogen, en dit netto gewicht (massa) vermelden we op de website.
Een gemiddelde standaard tentdoek daktent van 140 cm breed heeft een massa (gewicht) vanaf ca. 54 Kg. Afhankelijk van de accessoires en kwaliteit tentdoek loopt dit op tot ca. 58 Kg. Een 165 cm brede daktent weegt standaard ca. 69 Kg.
De bruto massa (gewicht) is inclusief de verpakking. Dit is alleen van toepassing als de daktent nieuw in de verpakking zit en vervoerd wordt.
Welke dakdragers heb ik nodig?
Als eerste letten op de toegestane dakbelasting in je instructieboekje !!
Gewenst is een dragerafstand van 70 cm of groter.
Tevens als het kan montage centraal, midden op het dak.
Erg belangrijk is ook erop te letten dat de eventueel aanwezige achterklep open kan, terwijl de daktent (zeker een hardshell) niet te ver naar voor uitsteekt.
Er zijn momenteel 5 bevestigings methoden van dakdragers.
1- Regengoot montage. Vaak bij oudere auto's en oudere 4x4 voertuigen. Hierbij heb je een gebogen randje aan de zijkant van het dak. Hierin komt de regengoot voet of dakrekvoet te staan.
2- Een glad dak. Dit zit vaak bij huidige auto's. De klemplaten komen om de dakrand bij een geopende deur, of worden met boutjes of pennethes in de deurrand vast gezet.
3- Fixpoint. De dakdragers hebben vaste bevestigingsplekken boven op het dak. Bevestiging met een speciaal systeem of schroefdraad. NADEEL: vaste afstand tussen de voorste en achterste drager.
4- Open dakrail, waar je een hand onder door kunt steken. Hier klemmen dragervoeten om de dakrails. Let op: vaak lagere dakbelasting! Soms een voordeel: indien lange dakrails kun je de voeten ver uit elkaar zetten.
5- Dichte / lage / geïntegreerde dakrails. Over de gehele lengte van de dakrails aangesloten op het dak. Let op: vaak lagere dakbelasting! Soms een voordeel: indien lange dakrails kun je de voeten ver uit elkaar zetten.
Hieronder meer over dakdragerstangen:
- De van oudsher gebruikte stalen stangen. Meestal 3-4 cm breed en 2-3 cm hoog, hierop passen bijna alle daktenten met een standaard bevestiging. Dit zijn de meest universele dragerstangen.
- Tegenwoordig zie je ook vaak aluminium stangen. Meestal ca. 6 cm. breed en 3 cm hoog. Bij aerodynamische stangen 8-9 cm. breed. Deze bredere aluminium stangen kunnen bij sommige daktent bevestigingen problemen geven. o.a. Koala Creek bevestigingen passen tot op ca. 10 cm brede dakdragers.
- de 4 dakdragervoeten zijn vaak van kunststof, en ook vaak afsluitbaar.
De Koala Creek dealer kan je helpen bij het vinden van de juiste dakdragers.
Hoeveel kilogram mag op mijn auto / dakdragers?
Als eerste letten op de toegestane dakbelasting in je instructieboekje !!
Gewenst is een dragerafstand van 70 cm of groter.
Tevens als het kan montage centraal, midden op het dak.
Let bij aanschaf op dat de dakdragers:
- Geschikt zijn voor jouw auto. (juiste voeten/bevestiging)
- Een TUV/GS keurmerk hebben.
- Goedgekeurd zijn voor 75 Kg. belasting of meer. (controleer de maximum dakbelasting van je auto, want dat is maatgevend!)
DeKoala Creek dealer kan je helpen bij de juiste dakdrager keuze maken.
Welke daktent kan op jouw auto?
Het is belangrijk dat je een goede combinatie hebt. Zekere bij een personenauto.
Een voldoende grote en sterke auto, goedgekeurde dakdragers en een daktent die goed "matched" met de auto en dragers.
Theoretisch kan vanalles, maar bekijk alles goed praktisch.
Een hardshell daktent van 210 * 140 past op bijvoorbeeld een Ford Ka en Toyota Aygo. Maar deze combinatie is niet verantwoord.
Voor de veiligheid mag de daktent dus niet teveel oversteken (vooral aan de voorkant) en dien je ook je snelheid aan te passen. Je bent niet de eerste waarbij de daktent met dragers van de auto wordt gerukt. (zeker bij een hardshell)
Over het algemeen kan een tentdoek klap daktent op bijna alle auto's. Mits de dakbelasing van je auto hoog genoeg is
HELP: de daktentbevestiging zit boven mijn dakdragervoet.
Soms, met name indien er dakrails gemonteerd zijn, kan de daktent bevestiging boven een dakdragervoet zitten. (vaak achteraan)
In dat geval kan de montage van de daktent verder naar binnen verplaatst worden met behulp van bijvoorbeeld adapter platen.
BETER IS:
Je kunt ook het aluminium C profiel onder de daktent verplaatsen.
Iets naar binnen ten opzichte van de huidige montagegaten (Wel zeker in de lijn tussen de montagegaten van de 2 rails) nieuwe gaten boren in de bodem en de rails daar monteren.
BELANGRIJK:
-> zelfborgende moeren in de aluminium C profielen mag je maar 1x xgebruiken. Indien gebruikt dus nieuwe monteren.
-> In de bodem zitten verstevigingsprofielen waar de gaten inzitten voor de aluminium C profielen. Indien je nieuwe gaten moet boren dus altijd tuseen de gaten van de oude C profielen in, zodat je altijd boort waar de interne verstevigingen zitten.
Hoe krijg ik de daktent op mijn auto?
Hier zijn een aantal manieren voor.
Bijvoorbeeld op een verhoging naast de auto leggen en hem er met 2 personen optillen. (afhankelijk van het gewicht.
Of je kijkt voor een hefinrichting zoals een heftruck.
Een mogelijkheid is ook om hem met een lift of spanbanden op te hangen boven de auto, en hem als hij nodig is laten zakken.
Zeker belangrijk: Hoe hard kan / mag ik rijden met een daktent?
Uitgangspunt is altijd de aanwijzingen van de autofabrikant, dakdragerfabrikant en daktentfabrikant op te volgen. De laagste opgegeven snelheid van deze 3 is de maximumsnelheid!
Let uiteraard ook op de maximum snelheid van de weg waar je op rijdt, en de omstandigheden. Veel wind, offroad rijden, etc.
Belangrijk is ook om je gezonde verstand te gebruiken.
Normaliter zal ca. 100 km/uur op een geasfalteerde weg geen probleem zijn.
Van invloed is ook welke (soort) daktent je gemonteerd hebt, hoe deze gemonteerd is, op welke auto, weersomstandigheden etcetera.
Er is niet zomaar een snelheid voor alles op te geven.
Harder rijden zorgt ook voor een hoger brandstof verbruik.
Bedenk ook, vakantie is afschakelen. Geen tijdsdruk!
Let zeker op bij het gebruik van hardshell daktenten op een relatief kleine auto. Je hebt al snel 1-1.5 m2 windvanger voor de eerste dakdrager zitten. je bent niet de eerste die een hardshell daktent verliest!
Hoe sla ik een daktent op als hij niet gebruikt wordt ?
Een belangrijke vraag.
Normaal worden daktenten vaak opgehangen (mits voldoende hoog plafond). Dit kan met een takel, lift, spanbanden en dergelijke. Ook gemakkelijk met montage. (Hoef je niet zwaar te tillen met 2 personen)
Een optie bij een tentdoek daktent is ook om deze op een zijkant op een kar te zetten. (Wordt standaard bij Koala Creek meegeleverd) Voor een daktent van 140 cm. breed heb je dan maar een vloeroppervlakte van ca. 145 x 30 cm nodig!
Wanneer kopen of huren?
Ben je nog niet zo bekend met het DAKTENT kamperen? Wil je eens proberen of dit je ding is. Heb je een slaapmiddel voor een festival of een weekendje met vrienden nodig? Ga je een 4x4 toertocht maken, zonder hotel overnachtingen. Weet je niet of een daktent die je op het oog hebt aan je verwachtingen voldoet? etc. etc.
Dan is het raadzaam om eerst eens een daktent te huren.
Is daktent kamperen je ding en weet je wat je wilt? KOPEN!
Let op: het is verslavend, en op de langere termijn een relatief goedkope manier van kamperen, zeker als je veel verplaatst.
Mogen er huisdieren in een daktent?
In principe mogen dieren in je daktent. Maar let op met scherpe klauwen en knagers / bijters. je tentdoek, matras, slaapzak is snel kapot.
E natuurlijk is de vraag: hoe komt je dier boven of beneden?
Aandachtspunten bij de aanschaf van een daktent.
iedereen heeft natuurlijk zijn eigen punten die hij/zij belangrijk vindt. Onderstaand een aantal punten ter vergelijk. Kies zelf eruit, vul eventueel aan.
Dit goed vooraf bepalen voorkomt achter hoge meerkosten!
- De juiste daktent voor het formaat auto!
- Snelheid van opzetten.
- Hardshel of tentdoek klap daktent.
- Kleur.
- Kwaliteit / dikte van het tentdoek van de daktent.
- Te monteren ondertent / luifel.
- Kwaliteit / dikte van het tentdoek van de ondertent.
- Kwaliteit van het vliegengaas.
- Kwaliteit / merk van de ritsen. (merkloos - SBR - YKK)
- Hardheid van de matras (dikte kan minder belangrijk zijn als de hardheid hoger is)
- Welke matras hoes? (kunststof is gemakkelijk af te drgen)
- Voldoende ventilatie mogelijkheden.
- Luifels over de zijramen en zijn deze op te rollen ivm uitzicht?
- Bij tentdoek daktenten een stevige flysheet / isolatiedak (Dikker = minder flapperen)
- Hoogte van de hoofdscharnieren van een tentdoek daktent ivm eventueel opbergen van materialen in de daktent.
- Kwaliteit van de gebruikte hoes / cover en hoogte hiervan.
- Water/stofdichte cover en gemakkelijk te de-monteren. Zeker bij een hogere 4x4 waarmee OffRoad gereden wordt. Let op montage verschillen.
- Een al dan niet oprolbare cover, voorkomt extra werk en spaart plaats.
- Lengte van de ladder, bijvoorbeeld minimaal 230 cm voor terrein auto's.
- Diameter en vorm van de framebuizen (16 of 25 mm, recht of gebogen)
- Materiaal van de frame scharnieren: Kunststof of metaal?
- Sommige Koala Creek daktenten hebben ingebouwde LED verlichting en USB.
- Eventuele telescoop stang in de overstekende dakluifel ter voorkoming van een waterzak in het dak (niet nodig bij een gebogen frame)
- Compleet met alle toebehoren en duidelijke montage instructie.
- Leverbare accessoires; Schoen opbergzakken / bagagehangmat / luifel etc.
- Garantie termijn en Service. Kopen bij een dealer maakt het verschil.
- Kopen bij een dealer die monteren kan en/of montage advies kan geven.
- Kopen bij een dealer die ook de juiste dakdrager kan leveren.
- One stop shop, kopen, monteren, op vakantie!
HELP, mijn daktent lekt: ik heb er een scheurtje in het doek of de cover - een naad is binnen vochtig.
Geen nood, meestal kan dit snel en gemakkelijk opgelost worden.
Het is net als een lekke band bij een fiets.
Zorg dat je wat reserve materiaal bij de hand hebt.
Wij kennen klanten die al meer dan 5 jaar rondrijden met een "gerepareerde" daktent, zonder problemen.
Voor jouw daktent: (te krijgen bij iedere betere kampeerzaak)
-> een goudkleurig zakje TEAR-AID A: een soort pleisters voor als er een gat of scheurtje in jouw (dak)tent doek zit. (Voor reparatie van polyester - polyester mix.)
-> een zilverkleurig zakje TEAR-AID B: een soort pleisters voor als er een gat of scheurtje in jouw cover zit. (Voor reparatie van PVC, dus ook zwembaden - luchtbedden e.d.)
-> een tube, of flesje met kwastje NADENDICHTER. (diverse merken - verpakkingen)
-> Een rol van die grijze textiel tape, ook wel duct tape genoemd. Altijd handig.
-> Niet belangrijk voor de daktent, maar wel altijd handig: Ty wraps - kabelbinders.
-> een schaar om de TEAR-AID pleister om maat te knippen met afgeronde doeken.
Waarom kopen of huren bij daktentvakantie.nl ?
Bij daktentvakantie staat het klantbelang voorop, niet de winst!
Door onze jarenlange kampeer ervaring (motor met tent / vouwwagen / caravan / daktent) kunnen wij onze klanten juist informeren.
Daarnaast zijn daktenten onze passie.
Daktentvakantie maakt een heel weloverwogen keuze door slechts een zeer uitgelezen assortiment daktenten aan te bieden (koop en huur) welke onze eigen praktijktesten hebben doorstaan.
Wij bieden dus bewust NIET veel merken aan.
Hoe kan ik contact op nemen met KEFPRO -daktentvakantie.nl ?
Bij KEFPRO draait alles om efficiëntie.
Om ons prijspeil zo laag mogelijk te houden hebben wij alles wat niet strikt noodzakelijk is geschrapt.
Waarom zou jij betalen voor een helpdesk die je toch niet gebruikt?
Waarom zou jij betalen voor lange telefoongesprekken als we ook alles efficiënt via de e-mail af kunnen handelen?
We proberen een zo duidelijk mogelijk website te hebben.
Heb je toch vragen, vul dan het contact e-mail in. (zie menu balk)
Indien gewenst zullen we je terug bellen.
Waar kan ik de Algemene voorwaarden lezen?
In het MENU van de webshop staat een knop met : Algemene Voorwaarden.
Daar staan eerst de VERKOOP voorwaarden, gevolgd door de VERHUUR voorwaarden.
Hoe gaat Kefpro - daktentvakantie.nl om met de privacy wetgeving en cookies?
KEFPRO - daktentvakantie.nl heeft deze privacyverklaring opgesteld om aan te tonen dat wij uw privacy zeer serieus nemen. Alle gegevens die door KEFPRO worden verzameld, zullen strikt vertrouwelijk bewaard worden en zullen niet worden uitgeleend, verhuurd of verkocht, noch op een of andere manier worden openbaar gemaakt. De informatie die u aan KEFPRO geeft, zal met de grootst mogelijke zorg behandeld worden. Zoals iedere firma weet ook KEFPRO graag waar de klanten vandaan komen en hoeveel bezoekers wij op onze site hebben.
Om dit te meten gebruiken wij veilige cookies, welke geen verdere gegevens van bezoekers vastleggen of verhandelen op welke wijze dan ook.
Welk keurmerk heeft Daktentvakantie?
Daktentvakantie / KEFPRO is een onderneming met als missie:
de beste Kwaliteit en Service aan een concurrerende Prijs.
Daktentvakantie / KEFPRO heeft geen keurmerk, dit kost namelijk veel geld en heeft in onze ogen geen verdere toegevoegde waarde.
Onze klantbeoordelingen via KIYOH spreken voor zich.
Wat zijn de openingstijden?
Daktentvakantie is geen fysieke winkel en heeft geen vaste openingstijden.
Je kunt wel op afspraak bij ons terecht voor het verkrijgen van adviezen en het bekijken van producten.
Een afspraak is eventueel mogelijk in de avonduren of of zaterdagochtend.
Voor verdere info/advies kun je een email sturen via het MENU - CONTACT.
Kan ik met een Buitenlands BTW nummer op BTW nul tarief kopen?
Dit is mogelijk onder bepaalde voorwaarden.
- Alleen bij een producten met een minimale netto verkoopprijs / order waarde exclusief bijkomende kosten van € 121.00 incl. 21 % BTW.
- Dit dient voor de bestelling aangevraagd te worden. Als bewijs eigenaar BTW nummer hebben wij een verklaring van eigendom BTW nummer nodig, deze kunt U ons e-mailen.
- Deze verklaring kunt u verkrijgen bij de Belastingdienst of Kamer van Koophandel.
- Na akkoord Daktentvakantie/KEFPRO kunt U de order invoeren. Daktentvakantie/KEFPRO zal daarna de BTW verleggen en een juiste factuur sturen. De BTW wordt alleen op de product waarde in mindering gebracht.
- Dit alles dient te geschieden voor verzending. Achteraf mag dit niet gedaan worden. Dit kan ook niet bij afhalen, alleen bij verzending.
- Over de verzendkosten wordt wettelijk wel BTW berekend.
- Er wordt geen BTW gecrediteerd. Het juiste factuur bedrag dient middels de BTW nul factuur door U betaald te worden.
Hoe kan ik betalen?
Betalen per IDEAL (dit kan vanaf € 10,00 goederen waarde) heeft onze voorkeur omdat dit voor ons onmiddelijk zichtbaar is. iDEAL betalingen worden uitgevoerd middels een tussenaccount bij stichting MOLLIE. Dit is veilig voor U en ons.
Daarnaast zijn er ook een aantal andere methoden welke gebruikt kunnen worden tegen een bepaalde toeslag, zoals Paypal - creditcard - Bancontact - Belfius - Sofort - Achteraf betalen via Billink ( na goedkeur door Billink)
U kunt ook kosteloos vooruit betalen, dit vertraagd de verzending echter.
(dit duurt normaal 1 - 4 werkdagen voordat de betaling binnen is)
Als U iets snel geleverd wilt hebben is Ideal de beste manier.
U dient wel vooraf zeker te weten dat het bestelde op voorraad is.
Verzenden onder rembours is niet mogelijk.
Daktentvakantie/Kefpro is een webshop welke in principe alleen verstuurd. Alleen enkele volumineuze producten kunnen eventueel op afspraak (tijdens kantooruren op werkdagen) afgehaald worden in ons logistiek center.
Hoe werkt achteraf betalen via Billink - bijzonderheden.
Billink voert voor Kefpro, 4x4life en sneeuwkettingenkopen het volledige achteraf-betaalproces uit.
Dit betekent dat je een digitale acceptgiro van Billink via e-mail ontvangt om het gekochte product(en) te betalen. ( binnen 14 dagen van plaatsen order)
Je kunt bij onze webshops betalen met een digitale acceptgiro tot een bedrag van € 250.00 incl. BTW.
Ter goedkeuring voert Billink een gegevenscontrole uit. Billink hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven staat in haar privacy statement.
Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling met acceptgiro niet geautoriseerd worden, dan kun je natuurlijk betalen met een alternatieve betaalmethode.
Je kunt bij vragen altijd contact op nemen met Billink klantenservice via 0900-0400031 of op WhatsApp via 06-26205847.
Voor meer informatie verwijzen wij je naar het consumentendeel van de www.billink.nl website.
Verzenden onder rembours is niet mogelijk.
Verzenden onder rembours is niet mogelijk. Dit vanwege het feit dat diverse personen in het verleden hun zending niet accepteerden en KEFPRO dan met kosten werd opgescheept.
Veilig en snel is betaling via Ideal.
Als U achteraf wilt betalen kan dit via Billink, zie hier boven
Hergebruik verpakkingsmaterialen.
Daktentvaknatie/KEFPRO hecht veel waarde aan het milieu. Derhalve hergebruiken wij verpakkingsmateriaal zo veel mogelijk. Het kan dus zijn dat U producten ontvangt in een gebruikte kartonnen doos of ander verpakkingsmateriaal. Zo sparen wij het milieu, en besparen op verpakkingskosten. Zodoende kunnen wij de kosten ook zo laag mogelijk houden, en dus ook de prijs die u als klant betaald.
Is afhalen of montage mogelijk?
Daktentvakantie / KEFPRO is een webshop welk normaal verstuurd vanuit een logistiek centrum.
Daar kan beperkt afgehaald worden. (In principe uitsluitend 's ochtends afhalen na bestelling en betaling en uitsluitend op afspraak.)
Voor het afhalen dient U eerst via email te informeren of het te bestellen materiaal op voorraad is bij ons logistiek centrum in Elsloo (Limburg)
Direkt Stock and Deliver / Kefpro
Schutterstraat 15
6181 AC Elsloo (Limburg - NL)
MONTAGE IS BIJ AFHALEN IN PRINCIPE NIET MOGELIJK, alleen afhalen!
Daktenten en luifels kunnen kunnen uitsluitend, na overleg en afspraak vooraf, op een afgesproken dag/tijd gemonteerd worden.
KOOP ADVIES in Geleen door Daktentvakantie / KEFPRO is OP AFSPRAAK eventueel ook mogelijk.
Deze afspraken met U maken we in de avonduren of op zaterdag.
Dit kan via email: het Menu Contactemail
Hoe lang is de levertijd?
Daktentvakantie / KEFPRO heeft een uitgebreid assortiment op voorraad.
- Heeft U iets dringend nodig of wilt U iets afhalen, informeer dan a.u.b. vooraf of het op voorraad is.
- Staat bij het artikel verwachtte levertijd 1-3 dagen, dan is dit artikel doorgaans uit voorraad leverbaar is.
-Staat bij het artikel verwachtte levertijd 4 dagen of langer, dan is dit een artikel welk doorgaans niet uit eigen voorraad leverbaar is. Dit bestellen wij apart voor u bij de fabriek of importeur. Wij krijgen dagelijks artikelen binnen en kunnen die dus ook snel aan U leveren.
- Normaal is de levertijd bij U ca. 1-3 dagen na ontvangst van de betaling.
- Wordt de levertijd langer als 1 week, dan nemen wij contact met U op.
Hoe hoog zijn de verzendkosten?
De eventueel door ons berekende transportkosten ziet U direct bij de producten staan. (voor levering in Nederland)
Voor levering in het buitenland gelden andere tarieven, welke U kunt zien als U het aflever land wijzigt van Nederland naar het land van aflevering.
Vaak hebben we ook aktie met gratis versturen:
kijk derhalve altijd bij het artikel wat U wilt kopen!
Verzending en levering?
Normaliter zal KEFPRO de bestelling verzekerd versturen middels DPD.
Volumineuze goederen zoals daktenten, luifels, dakkoffers en skiboxen worden normaliter verstuurd middels een transporteur.
Voor de aflevering van luifels, daktenten, dakkoffers en skiboxen zal daktentvakantie GEEN afspraak maken, en zal normaliter de dag na verzending geleverd worden.
Op welk tijdstip is aflevering?
Indien uw pakket middels DPD verstuurd is en U heeft hiervoor een track and trace code ontvangen, kunt u op www.dpdpredict.nl een indicatie van de levertijd zien.
Wat als ik niet thuis ben bij aflevering?
Als U er niet bent, zal DPD een bericht achterlaten en afleveren bij de korts bij zijnde DPD pakketshop.
Indien uw spullen bij buren e.d. afgeleverd kunnen worden dient U dit middels een briefje op uw deur aan DPD te melden.
hoe kan ik mijn bestelling binnen de 14 dagen afkoelingsperiode retourneren?
Heeft U een verkeerde keuze gemaakt of voldoen de ontvangen producten niet aam uw verwachtingen? Dit is geen probleem. U kunt dan volgens punt 4,1 van onze algemene voorwaarden gebruik maken van retourneren, na akkoord door KEFPRO verkoop & verhuur.
Hiertoe vult U eerst een RETOURAANVRAAG in met al uw gegevens.