X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieƫn
Klik hier voor personenauto dakdragers.

Klik hier voor bedrijfswagen dakdragers.

Klik hier voor 4x4 en Offroad roofracks en dakdragersystemen.

 

Dakdrager huren

Wie kiest voor avontuurlijk kamperen met een daktent ontkomt niet aan het monteren van een dakdrager of roofrack (vaak gebruikt bij een 4x4). Een dakdrager is namelijk nodig om  jouw daktent veilig en stevig aan jouw voertuig kunt monteren. Hierdoor kun je  met een veilig gevoel de weg op! Dakdragers zijn er in vele vormen en maten, het is daarom van essentieel belang vooraf goed te onderzoeken welke dakdragers voor jou geschikt zijn. Daarbij is ook heel belangrijk om eerst te kijken in je instructieboekje en na te gaan wat de maximale dynamische belasting van jouw auto dak is. Opgegeven wordt de dynamische belasting: Massa van de dakdragers en wat erop ligt tijdens het rijden. (bijvoorbeeld 75 Kg.) Daarnaast is er ook een (niet opgegeven) statische belasting. Deze is 4-5 keer zo hoog als de statische belasting. Dus dynamisch (instructieboekje bijvoorbeeld 75kg.) geeft maximale statische belasting van 300-375 kg. Meer dan genoeg voor een set dakdragers, jouw daktent en enkele personen erin. Een dakdrager huren bij Daktentvakantie garandeert dat je de juiste dakdragers voor jouw voertuig en tent huurt. Wij helpen je namelijk graag bij het maken van de juiste keuze en bieden uitgebreide retour mogelijkheden aan. Wil je een set dakdragers kopen? Bekijk dan ons volledig assortiment in onze zuster webshop.
 

Dakdragers monteren

De juiste set dakdragers is afhankelijk van vele factoren, met jouw auto als uitgangspunt. Daktentvakantie heeft sinds 1993 héél veel ervaring opgedaan in de verhuur en verkoop van dakdragers voor de meest uiteenlopende voertuigen en toepassingen. Er worden diverse soorten dakdrager bevestigingen  gebruikt. De meeste auto’s werken met bepaalde voetmontage zoals een regengoot, vaste punten of om de dakrand klemmen. Veel auto’s beschikken over dakrails. Alle dakdragers worden geleverd met dragervoeten en dragerstangen. De dragervoeten worden bevestigd, terwijl de dragerstangen de afstand tussen deze voeten overbruggen. Dit is de afstand over de breedte van de auto. Als 3e kennen we het roofrack (vaak gebruikt bij een 4x4) Indien je een daktent op een 4x4 monteert volstaan normaliter 2-3 dakdragers en heeft een duur en zwaarder roofrack vaak geen nut tenzij je meer spullen op je dak wilt meenemen.  Heb je een vraag over een dakdrager of daktent dan kun je die via de contactpagina gemakkelijk stellen.
 

Waar op letten bij dakdragers

Wanneer jij je oriënteert naar een dakdrager huren of kopen dien je rekening te houden met enkele factoren. Er zijn namelijk verschillende dakdragers te huur die elk bestemd zijn voor andere doeleindes. Daarbij is ook heel belangrijk om eerst te kijken in je instructieboekje en na te gaan wat de maximale dynamische belasting van jouw auto dak is. Heb je een vraag dan kun je die via de contactpagina gemakkelijk stellen.
 

Daktent huren of kopen

Bij daktentvakantie is het huren van dakdragers enkel beschikbaar in combinatie met een daktent huren of kopen. Een daktent is een mobiele slaapplek die gemonteerd kan worden bovenop jouw voertuig. Hierdoor ben je altijd en overal verzekerd van een comfortabele slaapplek. Vaak wordt gekozen voor een dak tent huren wanneer een lange reis noodzakelijk is om de eindbestemming te bereiken. Of wanneer de reis op zich jouw doel is. Hierdoor kun je onderweg gemakkelijk overnachten en de volgende ochtend direct verder gaan met de reis. Daarnaast bezet je hiermee geen kostbare opbergruimte in de auto. Veel van onze daktenten zijn van het merk Koala Creek, welke al jaren een betrouwbare optie in het daktentlandschap zijn. Interesse in kopen? Bekijk ons volledige daktent aanbod.
 

Dakdrager huren bij Daktentvakantie

Wanneer je kiest voor een dakdrager huren bij Daktentvakantie leg je jouw vertrouwen in ervaren handen. Als onderdeel van KEFPRO zijn wij namelijk al sinds 1993  actief in de reis-accessoires handel. Dakdragers huren gebeurt dan ook uit een selectie van uitsluitend kwalitatieve merken. Daarnaast assisteren wij graag bij het monteren en maken we jou enthousiast wegwijs in de wereld van daktenten en dakdragers.
 Kefpro voldoet aan de AVG wetgeving d.d 25 Mei 2018 en gebruikt alleen veilige cookies om bezoekers aantallen te meten.
Accepteer geselecteerde cookies